02 Σεπτεμβρίου 2008

Παραγωγή Κρυστάλλων

Βασισμένο σε post του Summoner στο lineageblueclan.blogspot.com.

Τι χρειάζεται να ξέρετε για να φτιάξετε κρυστάλλους:

  • Συνήθως συμφέρει να αγοράζετε τα πάντα από το Giran. Ο φόρος σε μία άλλη περιοχή πρέπει να είναι κάτω από 10% για να έχει την ίδια τιμή με το Giran. Μπορείτε να κοιτάξετε το l2tax site.
  • Μην αγοράσετε "common" αντικείμενα, γιατί δίνουν λίγους κρυστάλλους, οπότε ο κάθε κρύσταλλος έρχεται πολύ ακριβά.

Για D και C κρυστάλλους:
  • Αγοράζετε οποιοδήποτε normal αντικείμενο (όπλο, κόσμημα ή armor) από τους NPC και μετά το σπάτε (περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά, στο New Crystal Prices post). Με 10% tax στο Giran, που είναι το σύνηθες, ο κάθε D κρύσταλλος έρχεται στα 650a και ο κάθε C κρύσταλλος στα 3.000a.
  • Υπάρχει περίπτωση να πουλάνε παίκτες (PC shops) σε πιο χαμηλές τιμές.

Για B κρυστάλλους:
  1. Αγοράστε 2 Tsurugi swords, με 4 Μ το ένα.
  2. Αγοράστε 41 Stone of Purity (SoP). Στα μαγαζάκια των παικτών (PC shops) θα τα βρείτε γύρω στα 15.000a το καθένα. Καλύτερα να στήσετε μαγαζάκι για αγορά, στο οποίο μπορείτε να πετύχετε μέχρι και 4k τιμή το καθένα.
  3. Φτιάξτε Tsurugi*Tsurugi (Duals) στον Aden Blacksmith πληρώνοντας 20.000a.
  • Συνολικό κόστος γύρω στα 8,43 Μ. Σπάζοντας τα duals θα πάρετε 891 B κρυστάλλους, δηλαδή θα σας έρθει περίπου 9.461a κάθε B κρύσταλλος.

Για Α κρυστάλλους:
  1. Αγοράστε 2 keshanberk swords, στο luxury του Giran, πληρώνοντας 579 Β cry και 1737 C cry, περίπου 10.7 Μ το καθένα, σύνολο 21.4 Μ.
  2. Αγοράστε ένα dual craftstamp από τα μαγαζάκια των παικτών (PC shops), περίπου 750k το καθένα. Αν έχετε την δυνατότητα, καλύτερα να το αγοράσετε από Fortress chamberlain ή όποιον NPC τα πουλάει.
  3. Πηγαίνετε στον BlackSmith of Mammon (BS), ο οποίος θα σας τα ενώσει σε kesh*kesh duals για την εξευτελιστική αμοιβή των 1.953.000 AA.
  • Προσοχή: Επειδή η τιμή των ΑΑ είναι απίστευτα ανεβασμένη αυτόν τον καιρό, υποθέτουμε ότι θα στήσετε μαγαζάκι για να αγοράσετε AA στην τιμή των 4a για κάθε aa. Άρα η αμοιβή του BS θα είναι γύρω στα 8Μ.
  • Συνολικό κόστος 30.14M περίπου, κι όταν τα σπάσετε θα πάρετε περίπου 1128 Α κρυστάλλους - άρα θα σας έρθει περίπου 26.720a για κάθε κρύσταλλο Α.
  • Πιθανότατα θα είναι πιο φτηνό να αγοράσετε έτοιμους Α κρυστάλλους από παίκτες στο Giran.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να καταθέσω μερικές διορθώσεις στο κατά τ' άλλα πολύ χρήσιμο κείμενο περί παραγωγής κρυστάλλων.

Σε ότι αφορά τους κρυστάλλους D & C και με τιμή φόρου 10% στα NPC shops στο Giran, πρεπει να σημειωθεί ότι δεν δίνουν όλα τα αντικείμενα την ίδια τιμή κρυστάλλου. Ενδεικτικά αναφέρω πχ το Crimson Sword δίνει 1,373 κρυστάλλους D και κοστίζει 892,200 adena, το οποίο δινει τιμή κρυστάλλου D 650 adena, ενώ το Striped Linen Shirt δίνει 75 D κρυστάλλους, κοστίζει 58,800 adena και δίνει τιμή κρυστάλλου D 784 adena.

Ειδικότερα για D κρυστάλλους παρατηρούνται 52 διακυμάνσεις της τιμής τους με ελάχιστη τα 534 adena (Common Item - Crafted Leather Gloves / Common Item - Leather Boots που δίνουν 2 κρυστάλλους το καθένα) και μέγιστη τα 919 adena ( Common Item - Ring of Devotion με 1 κρύσταλλο).

Επίσης στα C crystalls έχουμε 63 διακυμάνσεις της τιμής τους με ελάχιστη τα 2700 adena (Common Items - Karmian Gloves/Chain Gloves/Boots of Seal/Chain Boots/Dwarven Chain Boots/Reinforced Mithril Gloves/Karmian Boots/Tempered Mithril Boots/Plate Leather Boots), και μέγιστη τα 4,416 adena (Common Item - Aquastone Ring).

Έτσι λοιπόν έχουμε:

D cry min NPC shop price : 534 adena
C cry min NPC shop price : 2700 adena.


Knulp

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμα ολα όσα γράφετε στο blog και ευχαριστώ , εγώ παίζω στον linezeus και tsurugi δεν μπορώ να βρώ πουθενά στα npc shops για παραγωγη κρυστάλλων Β , δοκιμασα να ανταλαξω με mysterius sword ston mammon αλλα παλι κατι σε C έπερνα και οταν ο Β κρυσταλος πουλιέτε στα Giran Shops για 40.000 adenna είναι πραγματικό πρόβλημα , καμιά ιδέα τι C weapon na παρω na ανταλλάξω στον μαμμον με B , για να παραγω δικους μου κρυσταλους Β ??? Ευχαριστω , συνεχίστε τα ποστ σας ... ^-*

summoner είπε...

Φίλε Γιάννη, ο linezeus έχει παλιότερη έκδοση του lineage2.
Θα πρότεινα να ανοίξεις ένα κανονικό λογαριασμό NCSoft και να έρθεις στον Teon. Εννοείται ότι θα είσαι ευπρόσδεκτος και στο blue clan.
Τώρα για την έκδοση lineage2 που παίζεις (hellbound), tsurugi να αγοράσεις με κρύσταλλα από το Giran Luxury μόνο, αν δεν με απατά η μνήμη μου.