03 Οκτωβρίου 2008

Enchanting (Ενίσχυση για Όπλα και Πανοπλίες)

Τι είναι το Enchanting?

Κάποια όπλα και κάποιες πανοπλίες μπορούν να ενισχυθούν με την χρήση κατάλληλων scrοlls: Enchant Weapon (για τα όπλα) και Enchant Armor (για τις πανοπλίες).

Ανάλογα με το grade, υπάρχουν διαφορετικά scrolls. Τα No Grade αντικείμενα, δεν μπορούν να ενισχυθούν.


Enchant Scrolls
Enchant Armor DEnchant Weapon D
Enchant Armor CEnchant Weapon C
Enchant Armor BEnchant Weapon B
Enchant Armor AEnchant Weapon A
Enchant Armor SEnchant Weapon S


Μαζεύοντας scrolls

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αποκτήσετε τα scrolls που θέλετε:

  • Aπό mobακια, raid bosses και treasure chests (απλό drop ή spoil) . 
  • Αγορά από τον Merchant of Mammon.
  • Από το Cubic (βλ σχετικό quest "A Special Order").
  • Από άλλους παίκτες (συνήθως ονομάζονται EAA για Enchant Armor grade A, ΕWA για Enchant Weapon A, κλπ).


Ποσοστό Επιτυχίας 

Σχεδόν όλα τα όπλα και όλες οι πανοπλίες μπορούν να πάνε χωρίς κίνδυνο στο +3 (οι πανοπλίες που είναι ένα αντικείμενο για το πάνω και κάτω μέρος μπορούν να πάνε χωρίς κίνδυνο στο +4), αλλά μετά από το σημείο αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος το αντικείμενο να σπάσει.

Όταν η προσπάθεια ενίσχυσης αποτύχει, το αντικείμενο σπάει και μετατρέπεται σε κρυστάλλους. Ο αριθμός των κρυστάλλων εξαρτάται από την αξία του αντικειμένου. Το grade των κρυστάλλων θα είναι ίδιο με το grade του αντικειμένου.


Overenchanting

Ο όρος overenchanting σημαίνει το ανέβασμα ενός αντικειμένου πάνω από το +3.

Υπάρχουν διάφορες φήμες και θρύλοι για το πώς να το καταφέρει κανείς αυτό χωρίς να σπάσει το αντικείμενο. Κάποιοι λένε ότι αν είσαι σε εκκλησία, το αντικείμενο δεν θα σπάσει. Άλλοι λένε ότι αν κάνεις την προσπάθεια τα τελευταία λεπτά πριν πέσει ο server, το αντικείμενο δεν θα σπάσει. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες τελετές και θρύλοι. Κανένας όμως από αυτούς δεν έχει ποτέ επαληθευθεί.

Η ίδια η NC Soft λέει πως η πιθανότητα να πετύχει μία προσπάθεια πάνω από το +4 είναι 66%, δηλαδή η 1 στις 3 προσπάθειες θα αποτύχει. Οι ίδιοι οι παίκτες λένε πως το ποσοστό διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του όπλου, τον βαθμό ενίσχυσης που έχει ήδη, και διάφορες άλλες παραμέτρους.

Τα όπλα που είναι +4 έχουν μία απαλή ασημένια λάμψη. Όσο αυξάνεται ο βαθμός ενίσχυσης, η λάμψη βαθαίνει σε μπλέ και μετά σε κόκκινο.

oe weapons


Υπάρχουν και Blessed Enchant Scrolls, που δουλεύουν όπως και τα απλά Enchant Scolls, αλλά το αντικείμενο δεν καταλήγει σε κρυστάλλους αν αποτύχει η προσπάθεια - απλά γυρίζει στο +0.
Ένας τρόπος για να βρείτε blessed enchant scrolls είναι τα raid bosses.


Ενισχύοντας Σετ Πανοπλίας 

Επιπρόσθετα οφέλη δίνονται όταν όλο το σετ της πανοπλίας έχει φτάσει στο +6 ή ακόμα παραπάνω. Κάθε επιμέρους αντικείμενο θα πρέπει να πάει +6 ή παραπάνω.

Heavy - Αυξάνεται το P.Def και το Mana Regen
Light - Αυξάνεται το M.Def και Evasion
Robes - Αυξάνεται το P.Def και το Weight Gauge

Δεν υπάρχουν σχόλια: